Tartă cu mere şi scorţişoară

Merele vor fi mereu o bună alegere pentru un desert delicios, cum este această tartă cu mere şi scorţişoară, preparată de doamna Bianca Fetic din Buzău.
Ingrediente
Pentru aluat:
225 g făină
100 g unt
2 linguri zahăr vanilat cu scorţişoară
1 ou
1 lingură apă rece
1 praf de sare
Pentru umplutură:
1 kg mere
250 g zahăr
scorţisoară măcinată, după gust
Cum prepari aluatul pentru tartă
Mixezi într-un bol untul şi zahărul vanilat, adaugi oul, apa rece, iar la final făina cernută, sarea şi amesteci până când obţii un aluat elastic care nu se lipeşte. Îl înveleşti într-o folie alimentară şi pui la frigider pentru 25-30 de minute.
Torni aluatul peste forma de tartă, unsă în prealabil cu unt. Tai excesul cu un cuţit şi îl înţepi puţin, pentru a nu se umfla în cuptor.
Cum prepari umplutura
Speli merele şi le cureţi de coajă, le tai cubuleţe apoi le căleşti împreună cu zahărul şi scorţişoara, până când scade aproape toată zeama. Laşi să se răcească câteva minute şi le adaugi peste aluatul de tartă. Întinzi pe deasupra câteva fâşii de aluat şi dai la cuptor timp de 25-30 de minute, până devine uşor rumenă. Serveşti după ce s-a răcit puţin.