Tartă cu mure

Îi mulţumim lui Albert Daniel Bertoni pentru o nouă reţetă delicioasă pe care ne-a trimis-o la redacţie.
Ingrediente Pentru blat 400 g biscuiţi digestivi 100 g unt topit 2 linguri zahăr pudră
Pentru cremă
500 g brânză ricotta
300 g cremă de brânză
1 linguriţă esenţă de vanilie
150 g zahăr pudră
15 g gelatină granule
250 g mure
Mod de preparare
Zdrobeşti biscuiţii şi îi amesteci cu untul şi cu zahărul pudră. Omogenizezi, apoi întinzi blatul obţinut într-o tavă rotundă, cu pereţi detaşabili şi presezi. O ţii la rece 20 de minute.
Pentru cremă, amesteci brânzeturile cu zahărul pudră şi cu esenţa de vanilie. Separat, zdrobeşti murele cu o furculiţă, păstrezi câteva din ele pentru decor, apoi le încorporezi în brânzeturi. Amesteci şi omogenizezi gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj.
orni crema peste blat, nivelezi şi dai la rece cel puţin 4 ore. O serveşti decorată cu câteva mure.