Tartă cu mure

tarta cu mure jpeg

Îi mulţumim lui Albert Daniel Bertoni pentru o nouă reţetă delicioasă pe care ne-a trimis-o la redacţie.

Ingrediente Pentru blat 400 g biscuiţi digestivi 100 g unt topit 2 linguri zahăr pudră

Pentru cremă

500 g brânză ricotta

300 g cremă de brânză

1 linguriţă esenţă de vanilie

150 g zahăr pudră

15 g gelatină granule

250 g mure

Mod de preparare

Zdrobeşti biscuiţii şi îi amesteci cu untul şi cu zahărul pudră. Omogenizezi, apoi întinzi blatul obţinut într-o tavă rotundă, cu pereţi detaşabili şi presezi. O ţii la rece 20 de minute.

Pentru cremă, amesteci brânzeturile cu zahărul pudră şi cu esenţa de vanilie. Separat, zdrobeşti murele cu o furculiţă, păstrezi câteva din ele pentru decor, apoi le încorporezi în brânzeturi. Amesteci şi omogenizezi gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj.

orni crema peste blat, nivelezi şi dai la rece cel puţin 4 ore. O serveşti decorată cu câteva mure.