Tartă cu portocale

Doamna Adriana Deca din Turnu-Severin ne-a trimis reţeta cele mai răcaritoare tarte cu portocale.
Ai nevoie de
Pentru blat
200 g unt
150 g zahăr
3 ouă
1 praf sare
coaja rasă de la 1 lămâie
1 plic praf copt
250 g făină
Pentru crema de portocale
1 plic budincă cu gust de frişcă 250 ml suc de portocale 3 linguri zahăr 1 esenţă portocale 200 ml frişcă lichidă
1 plic gelatină
Cum se prepară
Mixezi untul cu zahărul, până când obţii o cremă fină, adaugi, pe rând, ouăle şi baţi continuu. Amesteci făina cu praful de copt şi o încorporezi în compoziţie, pui sarea şi coaja de lămâie şi mixezi aluatul până când devine uniform. Îl torni într-o tavă rotundă, tapetată, îl nivelezi şi dai la cuptorul încins până când de vine aurie.
Separat, amesteci sucul, praful de budincă, zahărul şi esenţa de portocale, aşezi vasul pe focul mic şi amesteci până când âncepe să se îngroaşe budinca. Dai vasul de pe foc, îl acoperi cu folie ca să nu prindă pojghiţă şi îl laşi la răcit.
Mixezi frişca până când devine fermă şi o laşi la rece, apoi o omogenizezi în crema de portocale. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj şi o încorporezi în cremă, apoi o întinzi, uniform peste blat şi o dai la frigider.