Tartă cu prune

Îi mulţumim Iuliei Paula Pesteşan din Arad pentru această reţeă de sezon foarte gustoasă!
Ingrediente
500 g făină 2 linguri zahăr pudră 1 linguriţă scorţişoară 200 g margarină 2 gălbenuşuri 4 linguri smântână praf de copt cu şofran 1 praf de sare
1 kg prune
coajă rasă de lămâie
3 linguri zahăr
1 linguriţă scorţişoară
2 linguri pesmet
zahăr pudră
Mod de preparare
Amesteci margarina cu zahărul pudră, scorţişoara şi gălbenuşurile. Încorporezi smântâna, sarea şi făina amestecată cu praful de copt. Frămânţi un aluat şi îl împarţi în două părţi egale. Întinzi prima foaie şi o pui într-o tavă tapetată. Presari peste foaie o lingură de pesmet şi pui din loc în loc prunele curăţate de sâmburi şi tăiate felii subţiri.
Adaugi pesmetul rămas, coaja de lămâie, zahărul şi scorţişoara. Pui şi cea de-a doua foaie întinsă şi dai tava la cuptorul preîncălzit 35-40 de minute. Decorezi prăjitura cu zahăr pudră după ce scoţi tava din cuptor.