Tartă cu somon şi andive

petre georgeta tarta cu somon jpeg

Pentru aperitiv, prepară tarta cu somon şi andive a doamnei Georgeta Petre din Buzău.

De ce ai nevoie pentru tartă cu somon şi andive

3 andive tăiate julien

400 g somon afumat, tăiat bucăţele

180 ml smântână de gătit

500 g aluat de tartă

4 ouă

20 g unt

30-40 g măsline feliate

sare

piper

Cum se prepară tarta cu andive şi somon

Întinzi aluatul într-o tavă şi coci 10 minute, la 180°C. Încingi untul într-o tigaie şi căleşti andivele până se rumenesc, apoi le aşezi pe aluatul copt anterior, împreună cu somonul. Baţi ouăle, le amesteci cu smântâna, sare, piper, după gust, torni compoziţia peste andive şi presari măslinele. Coci tarta la cuptorul preîncălzit, 40 de minute.