Tiramisu

tiramisu jpeg

Mulţumim rminei Mariana Vlăsceanu din Olteniţa, judeţul Călăraşi pentru ne-a împărtăşit reţeta de tiramisu preparată de ea.

Ingrediente

300 g piscoturi 750 g mascarpone 1 l smantana pentru frisca 250 g zahar pudra esenta de vanilie 750 ml cafea dulce (se prepara din timp pentru a se raci) in care se adauga esenta de rom sau visinata, dupa preferinta cacao pentru pudrat prajitura.

Mod de preparare

Se amesteca in castron mascarpone cu smantana , zaharul pudra si esenta de vanilie. Se mixeaza la viteza mare pana cand se intareste crema si isi mareste volumul. Se ia cate un piscot si se inmoaie in cafea cca 4 secunde pe o parte apoi se aseaza cu partea neinsiropata pe tava lasand distanta intre ele. Se intinde crema peste ele apoi se aseaza inca un rind de piscoturi si iar crema. Prajitura se pudreaza cu cacao si se lasa in frigider 5-6 ore. Este un desert minunat. Pofta buna!

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.