Tocană „ca la Bot'şăni”. Reţeta zilei de joi

29 01 tocana ca la botsani jpeg

De n-ar fi decât asta, şi amintirea zilelor de la Baisa, ân „ţinutul Bot’şănilor”, ar fi luminoasă şi caldă! Dar mai sunt şi drumurile spre Ipoteştii de floare ai lui Eminescu, şi rătăcirile prin pădurile Agaftonului, popasul sfielnic la mănăstire... Între atâtea suave amintiri, una mai telurică, mai aproape de „carne”, dă straniu târcoale. Tocana „ca la Bot’şăni" .

Ai trebuinţă de: carne macră de porc, untură (sau unt, sau untdelemn), arpagic, roşii, ardei, boia, sare, cimbru şi sămânţă de mărar. Cum se procedează: Carnea macră de porc, tăiată în bucăţi potrivite, se pârpăleşte niţel în untură fierbinte (ori în unt, ori în untdelemn). Arpagicul mărunţel e curăţat şi lăsat şi el în cratiţă până începe „a stecli”, după care se zvârle peste el repede o cană de apă, să-l stingă.

Citeşte reţeta integral pe ANTENA SATELOR

ANTENA SATELOR