Tocană pescărească

Îi mulţumim lui Albert Daniel Bertoni din Focşani pentru această delicioasă reţetă.
Ingrediente
2 cepe 2 morcovi 2 ardei la alegere (gras, capia) 500 g roşii tocate (sau 2 conserve de roşii cuburi ) 3-4 linguri ulei 10-15 boabe de piper 2 frunze dafin 2-3 căţei usturoi 1 linguriţă rasă de cimbru sare 100 ml vin alb sec/demisec 4 fileuri peşte proaspăt
Mod de preparare
Toci mare legumele curăţate şi spălate, iar morcovii îi tai rondele. Într-o cratiţă încăpătoare, pui uleiul şi usturoiul. Când începe să sfârâie, adaugi legumele şi amesteci la intervale regulate. Când au prins luciu, le stingi cu vinul. După ce acesta s-a evaporat, adaugi roşiile tocate, piperul, sarea, dafinul, cimbrul şi laşi să fiarbă la foc molcom 20 de minute. Între timp, asezonezi fileurile de peşte, apoi le frigi pe grill ori le prăjeşti în foarte puţin ulei. Răstorni toată compoziţia de legume într-o tavă (sau le laşi în tigaia în care l-ai gătit), pui fileurile de peşte deasupra şi dai totul la cuptor, la 180 de grade, încă 25 de minute. Serveşti cu mămăligă, ardei iute şi smântână.