Tocană pescărească

tocana pescareasca jpeg

Îi mulţumim lui Albert Daniel Bertoni din Focşani pentru această delicioasă reţetă.

Ingrediente

2 cepe 2 morcovi 2 ardei la alegere (gras, capia) 500 g roşii tocate (sau 2 conserve de roşii cuburi ) 3-4 linguri ulei 10-15 boabe de piper 2 frunze dafin 2-3 căţei usturoi 1 linguriţă rasă de cimbru sare 100 ml vin alb sec/demisec 4 fileuri peşte proaspăt

Mod de preparare

Toci mare legumele curăţate şi spălate, iar morcovii îi tai rondele. Într-o cratiţă încăpătoare, pui uleiul şi usturoiul. Când începe să sfârâie, adaugi legumele şi amesteci la intervale regulate. Când au prins luciu, le stingi cu vinul. După ce acesta s-a evaporat, adaugi roşiile tocate, piperul, sarea, dafinul, cimbrul şi laşi să fiarbă la foc molcom 20 de minute. Între timp, asezonezi fileurile de peşte, apoi le frigi pe grill ori le prăjeşti în foarte puţin ulei. Răstorni toată compoziţia de legume într-o tavă (sau le laşi în tigaia în care l-ai gătit), pui fileurile de peşte deasupra şi dai totul la cuptor, la 180 de grade, încă 25 de minute. Serveşti cu mămăligă, ardei iute şi smântână.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg