Tocăniţă de burtă

Din burta de vită poţi prepara o ciorbă delicioasă, dar şi o tăcăniţă apetisantă. Reţeta o avem de la doamna Pană Florea din Lupeni.
De ce ai nevoie pentru tocăniţă de burtă
1 kg burtă de vită prefiartă
3 cepe
2 ardei graşi
1 lingură pastă de roşii
1 linguriţă boia dulce
1 ardei iute
sare
piper
100 ml vin roşu
1 lingură pastă de ardei
1 cartof mare
2 căpăţâni de usturoi
mărar
foi de dafin
Cum se prepară tocăniţa de burtă
În ulei se căleşte ceapa tocată mărunt, iar când devine transparentă se adaugă burta şi puţină apă. Se lasă să fiarbă amestecând din când în când. Se adaugă pasta de ardei, pasta de roşii diluată în puţină apă, ardeiul tăiat cuburi şi foile de dafin. Se amestecă bine, se adaugă boiaua dulce, rondelele de ardei iute. După ce scade zeama, se adaugă vinul şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. La sfârşit se presară sare şi piper după gust. Se adaugă usturoiul curăţat şi dat prin presă şi mărarul tocat. Se lasă la fiert până scade lichidul şi se formează un sos.