Tocăniţă de peşte cu sos de roşii şi măsline

tocanita peste jpeg

Suntem iar răsfăţaţi de una dintre cititoarele noastre, Maria Angelica Trică. Ea ne-a trimis o nouă reţetă delicioasă, pe care mai întâi a pregătit-o pentru familia sa.

Ingrediente

1 kg file de peşte alb 800 g roşii 100 g pastă de roşii 3 linguri de zeamă de lămâie 1 linguriţă de usturoi pisat 1 ceapă mare tocată 100 g măsline 3 ardei iuţi copţi pe grătar 80 ml ulei de măsline 1 foaie de dafin sare piper

Preparare

Se amesteca 3 linguri de ulei de masline cu zeama de lamaie si usturoiul pisat.Se toarna marinata peste pestele taiat in bucati potrivite.

Se acopera si se lasa sa stea la marinat o jumatate de ora.Se inabusa ceapa tocata in restul de ulei de masline,se adauga rosiile tocate (curatate de coaja),pasta de rosii,foaia de dafin,un praf de sare si se lasa sa dea cateva clocote.

Se adauga pestele scurs bine si se mai lasa 5 minute pe foc,apoi se presara oregano uscat si piper proaspat macinat,maslinele si ardeiul iute tocat.Se lasa pe foc timp de 5 minute si se serveste calda sau rece.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.