Tocăniţă de peşte cu sos de roşii şi măsline

Maria Angelica Trică din Râmnicu Vâlcea ne-a trimis o nouă reţetă la redacţie, de data aceasta un fel principal.
Ingrediente
1 kg file de peşte alb 800 g roşii 100 g pastă de roşii 3 linguri de zeamă de lămâie 1 linguriţă de usturoi pisat 1 ceapă mare tocată 100 g măsline 3 ardei iuţi copţi pe grătar 80 ml ulei de măsline 1 foaie de dafin sare piper
Preparare
Se amestecă 3 linguri de ulei de măsline cu zeama de lămâie şi usturoiul pisat. Se toarnă marinata peste peştele tăiat în bucăţi potrivite.
Se acoperă şi se lasă să stea la marinat o jumătate de oră. Se înăbuşă ceapa tocată în restul de ulei de măsline, se adaugă roşiile tocate (curăţate de coajă), pasta de roşii, foaia de dafin, un praf de sare şi se lasă să dea câteva clocote.
Se adaugă peştele scurs bine şi se mai lasă 5 minute pe foc, apoi se presară oregano uscat şi piper proaspăt măcinat, măslinele şi ardeiul iute tocat. Se lasă pe foc timp de 5 minute şi se serveşte caldă sau rece.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.