Tort „Aleea cu trandafiri“

aleea trandafiri tort jpeg

Nu-i aşa că are un nume năastruşnic? Ideea aparţine Erminei Vlăsceanu, o cititoare fidelă a revistei noastre. E l-a pregătit pentru mama sa la aniversarea zilei de naştere.

Ingrediente

Pentru blat

10 ouă 2 căni cu zahăr o cană cu ulei un plic de praf de copt 50 g cacao 3 căni cu faina esenţă de rom

Pentru cremă

400 g unt

300 g zahăr pudra

100 g cacao

Pentru trandafiri

2 linguriţe miere

colorant alimentar

lapte praf

Mod de preparare

Pentru blat, se bat spuma ouăle cu zahărul apoi se adaugă uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt şi cu cacao şi se adaugă peste ouă apoi se adaugă esenţa de rom.

Compozitia se toarnă în tavă tapetata cu hârtie de copt şi se pune în cuptorul încălzit înainte. După ce se coace, blatul se lasă să se răcească şi se taie în trei foi care se insiropeaza cu cafea tare şi dulce.

Se freaca untul cu zahărul şi cu cacao, pentru cremă.

Asamblare tort: blat+cafea+crema+blat+cafea+crema+blat+ cafea. Tortul se îmbracă cu crema şi se orneaza cu bomboane în formă de pietre şi cu trandafiri roz.

Se amestecă mierea cu colorantul apoi se adaugă lapte praf până când se formeaza o pastă tare din care se fac bilute.Se pun bilutele între bucăţi de folie alimentară şi cu ajutorul unei linguri se strivesc şi se fac petalele de trandafir. O petala se face sul apoi, în jurul ei, se aranjează celelalte petale făcute şi se formează trandafirul. Trandafirii făcuţi se pun pe un cofrag de ouă şi se lasă la rece pentru a se usca apoi se pun pe tort.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora