Tort aniversar

DSCN4490 jpeg

Această reţetă de tort aniversar am primit-o de la cititoarea noastră Cosmina Campean. Mulţumim, Cristina! Nu uitaţi că aşteptăm reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

10 ouă 20 linguri zahăr 20 linguri făină 5 linguri ulei 1 praf de copt 1 litru de frişcă 1 compot de ananas 200 g ciocolată

Mod de preparare:

Se bat albuşurile spumă cu zaharul şi cu un praf de sare. Treptat se adaugă făina şi praful de copt. Gălbenuşurile se amestecă cu ulei şi se adaugă peste albuşurile spumă. Se amestecă de jos în sus uşor şi se pune intr-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se dă blatul la cuptor la foc potrivit cam 20 minute.

Se lasă să se răcească şi se porţionează în două sau trei cum se poate mai bine. Se însiropează cu sucul din compotul de ananas şi între timp se bate frişca. Apoi, începi să umpli tortul.

Pentru decor, se topeşte 200 g de ciocolată şi se întinde pe nişte coli de hârtie şi se dă la frigider. După ce ai terminat de umplut blatul, rupi fâşii de ciocolată şi ornezi frumos acest tort aniversar.

Tort cu piscoturi si frisca

Tort cu piscoturi si frisca

Tort cu pepene

Tort cu pepene

Tort trio mousse

Tort trio mousse

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.