Tort „Aroma verii“

tort aroma verii jpeg

Îi mulţumim Ioanei Lupu din Vărădia de Mureş, judeţul Arad pentru această reţetă de sezon.

Pentru stratul 1 şi 3 6 ouă 2 plicuri zahăr vanilat 12 linguri zahăr pudră 4 linguri cu vârf de cacao 100 ml apă rece 2 plicuri gelatină fină

Pentru stratul 2

900 ml smântână

12 linguri zahăr pudră

2 plicuri gelatină fină

100 ml apă rece

400 g piersici (sau alte fructe feliate)

Mod de preparare

Pentru stratul 1, mixezi 1-2 minute trei ouă cu şase linguri de zahăr pudră şi un plic de zahăr vanilat. Adaugi două linguri de cacao şi mixezi până când cacaua este încorporată bine şi nu rămân cocoloaşe. Înmoi un plic de gelatină în 50 ml de apă, după care o topeşti pe foc, dar fără să o dai în clocot, şi o torni peste amestecul de cacao. Mixezi câteva secunde şi torni compoziţia într-o formă rotundă (sau de cozonac, de chec) îmbrăcată cu folie de plastic. Laşi la rece până se încheagă bine.

Pentru stratul 2, amesteci smântâna cu zahărul pudră şi adaugi gelatina înmuiată în apă şi topită. Pui piersicile curăţate de coajă şi tăiate cuburi (poţi folosi şi alte fructe de sezon) şi amesteci bine. Torni compoziţia peste blatul de cacao şi dai la rece până se încheagă.

Pentru stratul 3, procedezi la fel ca la stratul 1, folosind restul ingredientelor. Compoziţia o torni peste stratul 2 şi dai la rece pentru câteva ore înainte să o serveşti.