Tort cu căpşuni şi frişcă

Cristian Boeru din Răşinari (Sibiu) ne-a trimis o reţetă interesantă de tort cu capsuni si frisca pe care vă provocăm să-o preparaţi şi voi.
Ingrediente
Pentru blat
7 ouă 6 linguri zahăr tos 3 plicuri zahăr vanilat 6 linguri ulei 9 linguri făină 1 plic praf de copt
Pentru cremă
1 l frişcă lichidă
3 iaurturi de căpşuni
200 g smântână
Pentru ornat
1 kg căpşuni
2 plicuri gelatină roşie
Pentru sirop
300 ml apă
1 esenţă de lămâie sau vanilie
5 linguri zahăr tos
Mod de preparare
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile le dai la frigider, iar gălbenuşurile le mixezi cu zahărul tos şi cel vanilat şi adaugi treptat uleiul până îşi dublează volumul. Scoţi albuşurile din frigider şi le baţi până ce spuma devine tare.
Adaugi spuma peste gălbenuşuri treptat, amestecând cu o lingură de lemn de jos în sus. Încorporezi uşor în compoziţie şi amestecul dintre făină şi praful de copt. Tapetezi tava, torni compoziţia şi dai la cuptor până trece testul scobitorii.
Speli căpşunile şi îndepărtezi codiţele. Mixezi frişca lichidă până devine tare, apoi adaugi smântâna şi iaurturile. Scoţi blatul, îl tai în două şi îl laşi să se răcească. Pui toate ingredientele pentru sirop, le laşi la fiert, amestecând continuu.
Însiropezi prima parte a blatului, presari căpşunile tăiate cubuleţe, pui un strat de frişcă şi iar fructe. Aşezi cealaltă parte a blatului, îl însiropezi, pui căpşunile, după care acoperi cu frişcă. Ornezi acest tort cu capsuni si frisca cu felii de căpşuni, decorezi cu frişcă şi pui gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Dai acest tort cu capsuni si frisca la frigider câteva ore.
Tort de fructe cu crema de vanilie si frisca
Tort de fructe cu crema de vanilie si frisca
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.