Tort cu ciocolată

Mihaela Cojocaru din Paşcani, judeţul Iaşi ne-a trimis la redacţie reţeta pentru un delicios tort cu ciocolată. O poţi încerca şi tu!
Ingrediente
Pentru blat
5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri ulei 1 linguriţă praf copt 5 linguri de făină 1 esenţă rom
Pentru sirop
4 linguri de zahăr
250 ml apă
Pentru cremă
1 ou
5 linguri zahăr
70 gr unt sau margarină
3 linguri cacao
200 gr frişcă
Mod de preparare
Pentru blat se separă ouăle, apoi se bat albuşurile bine împreună cu zahărul, gălbenuşurile se amestecă cu uleiul, praful de copt, romul. Apoi, se amesteca cu albuşurile. Adaugi făina şi amesteci cu lingura. Se pune la cuptor la foc mic timp de 40-45 min.
Se scoate de la cuptor, se lasă la răcit , apoi se taie blatul în două.
Pentru sirop se pune apa cu zahărul la fiert, sa tragă un clocot, apoi se dă la rece.
Pentru cremă, se amestecă oul cu zahărul bine, apoi se adaugă margarina şi cacaua se pune pe foc mic şi se lasă până se încorporează toate ingredientele, amestecând. Apoi se lasă la rece.
Se bate frişca bine şi se adaugă crema de mai sus. Se bate bine. Blatul de tort tăiat în două se însiropează bine, apoi se pune jumătate din cremă. Acest
se ornează cu crema rămasă şi cu fulgi de ciocolată. Introduceti acest tort cu ciocolată la frigider pentru cateva orre si opi il puteti servi cu placere.