Tort cu cremă de ciocolată şi unt

Doamnei Silvia David din Timişoara adoră să îţi răsfeţe familia cu dulciuri care mai de care mai îmbietoare. De data aceasta ne-a trimis reţeta unui tort cu cremă de ciocolată şi unt.
De ce ai nevoie pentru tort cu cremă de ciocolată şi unt
Ingrediente pentru blat:
8 ouă
8 linguri zahăr
100 g unt
6 linguri cacao
4 linguri făină
un praf sare
un plic zahăr vanilat
Ingrediente pentru crema:
300 g unt
2-3 linguri rom natural
Ingrediente pentru sirop:
250 ml lapte
rom
8 linguri zahăr
coaja de la o lămâie
6 gălbenuşuri
100 g ciocolată amăruie topită
250 g zahăr
un plic zahăr vanilat
500 ml lapte
4 linguri făină
4 linguri cacao
Cum se prepară tort de ciocolată cu unt
Se freacă untul cu zahărul şi se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle unul câte unul, zahărul vanilat, sarea iar la final cacaua amestecată cu făina. Se amestecă uşor şi apoi se toarnă în tava unsă şi tapetată. Se introduce în cuptor. Se prepară siropul de rom. Se topeşte zahărul şi se adaugă laptele. Se lasă să fiarbă şi la sfârşit se adaugă coaja de lămâie şi romul. Se lasă la rece. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă făină şi cacaoa, ciocolată topită, zahărul vanilat şi laptele fierbinte. Se amestecă şi se fierbe la foc mic. Dupa ce s-a întărit, se lasă să se răcească. Separat se pune untul moale într-un bol şi se mixează cu mixerul. Se adaugă 2-3 linguriţe de rom. În crema de unt se încorporează crema de ciocolată puţin câte puţin. Se lasă la rece 10-15 minute. Blatul răcit se taie în 3 părţi egale şi se însiropează. Se umple tortul cu cremă, se acoperă cu cremă s-au ciocolată amăruie. Se decoreza după preferinţe şi se dâ la rece 2-3 ore.