Tort cu cremă de iaurt

Mulţumim Oana Plăcintă din Suceava pentru un tort apetisant!
Ai nevoie de
Pentru blat 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 2 linguri cacao 1 praf de sare 1 linguriţă praf de copt ulei şi făină pentru uns
Pentru cremă
1 borcan gem de caise
1 borcan compot de caise
300 ml frişcă lichidă
400 g iaurt cu gust de caise
2 plicuri gelatină
Pentru jeleu
300 ml compot de caise
1 plic gelatină
Pentru ornat
200 g frişcă lichidă
Pentru blat, mixezi albuşurile cu sarea, adaugi zahărul şi gălbenuşurile. Torni făina, praful de copt şi cacaua şi amesteci. Tapetezi o formă cu margine detaşabilă, pui aluatul şi dai la copt. Blatul copt îl laşi să se răcească, apoi îl tai în două.
Scoţi sâmburii caiselor, le cureţi de pieliţă şi le mixezi, apoi adaugi gelatina hidratată în 100 ml compot şi încălzită pe baie de aburi şi amesteci. Pentru cremă, amesteci iaurtul cu caisele şi gelatina, după care adaugi frişca bătută.
Însiropezi primul blat cu compot de caise, ungi cu gem, apoi torni jumătate din crema de iaurt. Aşezi al doilea blat însiropat, torni restul de cremă şi dai platoul la frigider o oră.
Pentru jeleu, hidratezi gelatina în 100 ml compot şi procedezi ca pentru cremă. După ce s-a răcit, adaugi peste compotul rămas şi torni peste crema de iaurt. Decorezi tortul cu frişcă bătută.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.