Tort cu cremă de iaurt cu fructe

tort iaurt capsuni jpeg

Mulţumim Elenei Stănescu pentru această reţetă de tort răcoros şi delicios.

Ingrediente:

8 oua 8 linguri zahar 8 linguri faina 2 pliculete zahar vanilat 1 praf de copt 150 gr de zahar pentru caramelizat oala un iaurt cu bucati de piersici (450gr) 1 conserva de ananas 1-2 banane 1 kg frisca lichida

Mod de preparare

Intr-o oala mai inalta se caramelizeaza 150 gr de zahar si se intinde pe peretii acesteia. Se face un blat astfel: Se separa albusul de galbenus si se bate spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza incet galbenusurile apoi se adauga faina cu praful de copt amestecandu-se incet. Compozitia rezultata se pune in oala peste zaharul caramelizat si se da la cuptor pana se coace. Se prepara un sirop din apa, zahar si zeama de la compotul de ananas. Cand blatul este copt, se scoate din cuptor si se insiroreaza pe marginea cratitei iar apoi cat este caldut se rastoarna ca sa nu se intareasca zaharul.

Se taie blatul in doua, obtinandu-se 3 blaturi mai subtiri.Se bate frisca pana este tare, se imparte in doua iar in jumatate din frisca se pune iaurul de piersici si se amesteca incet. Se insiropeaza blaturile de tort, se pune crema de frisca cu iaurt, pe primul blat se pune ananas din conserva scurs si taiat bucatele iar pe al doilea se pune felii de banana. Dupa asamblare se imbraca tortul in frisca si se decoreaza dupa preferinta, eu l-am decorat cu capsuni, ananas si banana.

PS: Mie mi-a iesit foarte inalt tortul era sufficient din 6 oua sau trebuia sa folosesc o oala cu diametrul mai mare.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.