Tort cu cremă de vanilie şi stafide

Tort jpeg

Această reţetă am primit-o de la cititoarea noastră Felicia Vanea. Mulţumim, Felicia! Nu uitaţi că aşteptăm în continuare reţetele voastre la adresa retete@click.ro

Ingrediente:

Pentru o foaie avem nevoie de: (preparam 3 foi)

2 ouă

60 g zahăr

50 g făină

esenţă de rom

500 ml lapte

5 galbenuşuri

150 g zahăr

2 linguriţe de esenţa de vanilie

3 linguri de amidon

250 g stafide

glazură de ciocolată

Mod de preparare:

Pentru cremă, mixăm albusurile spumă cu zahărul, apoi adăugăm gălbenuşurile pe rând, esenţa de rom, apoi făina amestecată cu cacao. Omogenizăm compozişia bine. Întindem compoziţia obţinută pe hârtie de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit aproximativ 12-15 minute.

Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuşuri adăugăm zahărul şi esenţa de vanilie. Mixăm bine până obţineţi o cremă omogenă. Adăugăm amidonul în 50 ml de lapte rece şi amestecăm până se dizolvă. Restul de lapte îl punem într-o oala şi îl încălzim (nu îl fierbem!). După ce s-a încalzit laptele îl adăugăm uşor peste cremă de ou, amestecând până se dizolvă. Când s-a omogenizat compoziţia, turnăm totul în oala pregătită pentru prepararea cremei la bain-marie.

Adăugăm şi laptele cu amidon şi amestecăm în continuu, până se îngroaşă compoziţia. Când s-a racit umplem tortul. Tapetăm cu hârtie de copt o formă de tort. Tăiem foile după forma de tort, adăugăm crema, presărăm stafide şi fărâmiţăm blatul rămas, şi tot asa. Tortul îl decorăm cu glazură de ciocolată.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.