Tort cu cremă de zahăr ars
Trimite reţeta, o fotografie cu tine împreună cu preparatul tău şi datele de contact (domiciliu, telefon, e-mail) pe adresa de e-mail retete@click.ro sau pe adresa redacţiei: Bucureşti, Şos. Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, cu menţiunea „Concurs Click! Poftă bună!“, până pe 1 septembrie 2018. Câştigătorii vor fi publicaţi în numărul din 21 septembrie 2018 Ingrediente Blat 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină 5 linguri zahăr, pentru caramelizat ●1 praf de sare Umplutură ●1 l lapte 10 linguri zahăr ●1 lingură amidon alimentar 7 ouă Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi cu zahărul. Încorporezi gălbenuşurile şi, amestecând uşor, făina în ploaie.
Caramelizezi, într-o cratiţă de mărime potrivită, cele 5 linguri de zahăr, apoi îmbraci în el vasul. Laşi la răcit.
Pentru umplutură, mixezi ouăle cu zahărul, apoi adaugi amidonul şi laptele călduţ. Răstorni umplutura în cratiţa cu caramel, apoi o dai la cuptor pe baie de aburi. Când începe să se coaguleze, adaugi, lingură cu lingură, aluatul pentru blat. Dai din nou la cuptor încă 20 de minute.
O laşi să se răcească până a doua zi, când o poţi răsturna pe un platou