Tort cu cremă de zahăr ars

tort cu crema de zahar ars jpeg

Mulţumim Antoniei Năstase din Bucureşti pentru acest desert delicios.

Ingrediente

Pentru blat 5 ouă 1 cană zahăr pudră 1 cană făină 4 linguri ulei sare

1 l lapte

8 ouă

13 linguri zahăr

coajă rasă de lămâie

200 g smântână pentru frişcă

flori din pastă de zahăr

Mod de preparare

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile cu praful de sare, adaugi zahărul în ploaie şi baţi continuu până obţii o spumă tare. Freci gălbenuşurile

cu uleiul. Pui alternativ, în albuşuri, făina şi gălbenuşurile.

Topeşti în vasul pe care-l dai la cuptor 5 linguri de zahăr, îl întinzi pe pereţi şi laşi deoparte. Baţi ouăle cu restul de zahăr, coaja de lămâie, torni laptele la temperatura

camerei, mixând continuu, şi răstorni amestecul în vasul tapetat cu zahăr ars, iar deasupra torni aluatul. Dai la cuptor 35-40 de minute. Răstorni tortul când s-a răcit. Baţi frişca şi îl îmbraci, decorezi cu floricele din pastă de zahăr.