Tort cu cremă de zahăr ars

tort cu crema de zahar ars jpeg

Mulţumim Antoniei Năstase din Bucureşti pentru acest desert delicios.

Ingrediente

Pentru blat 5 ouă 1 cană zahăr pudră 1 cană făină 4 linguri ulei sare

1 l lapte

8 ouă

13 linguri zahăr

coajă rasă de lămâie

200 g smântână pentru frişcă

flori din pastă de zahăr

Mod de preparare

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile cu praful de sare, adaugi zahărul în ploaie şi baţi continuu până obţii o spumă tare. Freci gălbenuşurile

cu uleiul. Pui alternativ, în albuşuri, făina şi gălbenuşurile.

Topeşti în vasul pe care-l dai la cuptor 5 linguri de zahăr, îl întinzi pe pereţi şi laşi deoparte. Baţi ouăle cu restul de zahăr, coaja de lămâie, torni laptele la temperatura

camerei, mixând continuu, şi răstorni amestecul în vasul tapetat cu zahăr ars, iar deasupra torni aluatul. Dai la cuptor 35-40 de minute. Răstorni tortul când s-a răcit. Baţi frişca şi îl îmbraci, decorezi cu floricele din pastă de zahăr.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg