Tort cu frişcă, kiwi şi ananas

Mulţumim Ştefaniei Moldovean din Podu Oltului jud. Braşov pentru această delicioasă reţetă de la care nu o să ne putem abţine să nu o preparăm!
Ingrediente pentru cremă 500 ml frisca lichida 6 oua 320 gr. vanilie 1 compot ananas 1 plic foi gelatina 1 esenta vanilie 1 esenta migdale
4 oua
4 linguri faina
4 ling zahar
1 ling cacao
praf de copt
Mod de preparare
In forma de tort, se face blatul astfel : se separa albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile cu un praf de sare. Cand s-au intarit, se adauga pe rand, cele 4 linguri de zahar si mixam din nou. Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt si cacaoa si le adaugam incet peste compozitia de oua, amestecand incet cu lingura. Turnam in forma de tort, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor.
Intre timp preparam crema astfel : pe baie de abur, punem intr-o cratita ouala intregi, impreuna cu zaharul. Lasam sa se ingroase, si luam de pe foc, iar cand este inca calduta, adaugam foile de gelatina, conform instructiunilor de pe ambalaj, si esentele. Lasam crema la racit si intre timp batem frisca lichida, iar cand este gata, adaugam incet crema de oua si mixam bine, iar la final adaugam bucatile de ananas din compot.
Aranjare : Dupa ce blatul s-a racit, se taie in doua si se insiropeaza cu seama de la compotul de ananas, asezandu-l pe un platou.. punem jumatatedin crema obtinuta, si asezam cel de-al doilea blat pe care il insiropam, apoi restul de crema. Deasupra ornam cu fructe.
Lasam la rece cateva ore, apoi este gata de servit.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.