Tort cu miere

Mulţumim Antoniei Năstase pentru această reţetă delicioasă!
Ingrediente
Pentru blat 3 ouă 50 g zahăr 200 g făină 125 ml miere densă 2 linguri amidon 1 linguriţă bicarbonat
600 ml lapte
150 g zahăr
4 gălbenuşuri
2 linguri făină
150 g zahăr pudră
1/3 pahar cu apă
200 g migdale
Mod de preparare
Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul 10 minute. Adaugi mierea şi continui să mixezi. Compoziţia trebuie să-şi mărească volumul. Pui amidonul, bicarbonatul, făina şi amesteci totul cu lingura. Aluatul îl pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 25 de minute.
Pentru cremă, amesteci gălbe-nuşurile cu zahărul, făina, până se omogenizează. Torni laptele fierbinte în fir subţire, iar compoziţia o pui într-o cratiţă, la foc mediu, şi o amesteci până începe să dea în clocot. Ulterior, micşorezi flacăra şi fierbi crema, amestecând continuu, până când devine suficient de groasă. Blatul răcit îl tai în trei felii şi-l umpli cu crema rece.
Pentru marţipan, hidratezi migdalele în apă clocotită două minute. Ulterior, le descojeşti şi le aşezi într-o tavă pentru a le usca, apoi le sfărâmi. Apa cu zahărul le pui la foc mic, amestecând continuu, iar când începe să fiarbă, dai compoziţia deoparte. Adaugi migdalele sfărâmate şi pui amestecul din nou pe foc două, trei minute. Aluatul obţinut îl aduni într-o biluţă şi-l laşi la răcit. Ulterior, îl întinzi pe masă şi-l decupezi în forme pe care le pui peste prăjitură.
Decorezi cu floricele din marţipan şi din frişcă pudrate cu cacao.