Tort cu ness şi frişcă

Doamna Irina din Iaşi ne-a trimis reţeta celui mai bun tort cu ness şi frişcă.
De ce ai nevoie pentru tort cu ness şi frişcă
Pentru blat: 6 ouă, 6 linguri făină, 50 ml ulei coajă rasă de portocală sau lămâie, după gust, un vârf de cuţit de praf de copt, 200 g zahăr, un praf de sare
Pentru însiropare: 200 ml suc de fructe
Pentru cremă: 350 g unt, 100 g zahăr pudră, 1 lingură cu ness, 2 linguri cacao
Pentru decor: 1 cană nuci prăjite, 200 g frişcă
Mod de preparare tort cu ness şi frişcă
Pentru blat baţi albuşurile îm preună cu zahărul şi după ce s-a transformat într-o spumă tare adaugi gălbenuşurile, coaja rasă de citrice, uleiul şi făina cernută cu praful de copt, sarea.
Tapetezi forma de tort cu hârtie specială de copt, pui aluatul şi dai la copt pentru 25-30 de minute. După ce s-a copt şi răcit, tai blatul în trei şi însiropezi fiecare parte cu suc.
Prepari şi crema pentru care amesteci bine toate ingredientele şi, după ce ai obţinut o cremă omogenă, o repartizezi între foi. Acoperi cu frişcă şi presari nucile. Opţional pui şi fructe din dulceaţă.