Tort cu pişcoturi

Îi mulţumim lui Andrei Manz, din judeţul Timiş pentru această reţetă!
Ingrediente 6 ouă 6 linguri făină 6 linguri zahăr 1 vârf linguriţă praf de copt 1 pachet pişcoturi 1 l frişcă 1 cutie ananas 1 cutie caise
Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi pe rând gălbenuşurile, apoi încorporezi făina amestecată cu praful de copt. Torni compoziţia într-o tavă rotundă şi dai la cuptorul încins până se rumeneşte. Scoţi fructele din conservă şi le tai bucăţi mai mici, după care mixezi frişca. Tai blatul după ce s-a răcit în trei părţi. Pui primul blat într-o tavă cu fund detaşabil, în lateral aşezi pişcoturile însiropate în sucul de la compot. Torni zeama din compot şi peste prima parte de blat, apoi adaugi frişca şi o parte din bucăţile de ananas şi cele de caise. La fel procedezi şi cu cel de-al doilea blat, după care aşezi ultima felie şi o însiropezi. Decorezi cu frişcă şi cu fructele rămase. Dai tortul la rece câteva ore, apoi scoţi marginea detaşabilă înainte de servire.