Tort de biscuiţi cu fructe confiate

Tort de biscuiti cu fructe confiate jpeg

Mulţumim Nadiei Budur din Brăila pentru această reţetă!

Ingrediente

350 g biscuiţi 200 g ciocolată amăruie 200 g unt 50 g cacao 100 g fructe confiate esenţă de rom

150 ml lapte

100 g zahăr

Mod de preparare

Topeşti untul cu ciocolata amăruie, iar fructele confiate le stropeşti cu esenţă de rom şi le laşi să se hidrateze. Rupi jumătate din cantitatea de biscuiţi în bucăţi mici, iar restul îi mixezi cu robotul de bucătărie. Pui toţi biscuiţii într-un vas, adaugi cacaua, fructele confiate, după care torni amestecul de ciocolată. Prepari un sirop din lapte şi zahăr, apoi adaugi peste biscuiţi, puţin câte puţin, până obţii consistenţa salamului de biscuiţi. Torni compoziţia într-o formă (eu am folosit una de guguluf), presezi cu mâinile şi nivelezi deasupra. Pui cu grijă tortul pe un platou şi decorezi după preferinţă (eu am folosit ciocolată topită şi cireşe confiate).