Tort de ciocolată

Mulţumim Paulei Ion din Ploieşti, judeţul Prahova pentru reţeta pe care ne-a trimis-o la redacţie şi promitem să o preparăm ori de câte ori avem o ocazie mai desoebită în familie!
Ingrediente:
Blat 8 oua (de marime medie); 200 g zahar; 200 g faina; 3 linguri ulei; 2 linguri cacao; un praf de sare
Se mixeaza 2-3 minute ouale cu un praf de sare. Se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza in continuare pana cand se topeste zaharul si se formeaza o spuma densa. Se adauga uleiul si se amesteca usor cu o paleta sau cu un tel. Se pune cate o lingura de faina si se amesteca usor cu telul, iar la sfarsit se pun cele 2 linguri de cacao. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor (preincalzit), pentru aproximativ 30-35 minute, la foc potrivit.
600 ml frisca Hulala;
5 ciocolate (Primola) amarui;
2 ciocolate (Primola) cu lapte.
Se rupe ciocolata in bucati. Se incalzeste frisca pana ajunge aproape de temperatura de fierbere si se pune peste ciocolata. Se amesteca usor cu un tel, pana se topeste ciocolata. Se lasa la frigider maxim o ora.
sirop de mure sau de capsuni (eu am folosit din cel facut de mine) diluat cu 350 ml apa
250 g mascarpone
100 g zahar pudra
250 ml frisca
putin colorant alimentar sau zeama de sfecla rosie
Se mixeaza crema mascarpone cu zaharul pudra. Se bate frisca separat, apoi se adauga peste crema mascarpone. Se amesteca bine si in functie de culoarea dorita se agauga si colorantul alimentar sau zeama de sfecla rosie. Se lasa la rece 30 de minute, apoi se poate orna tortul.
300 g fructe (zmeura, visine)
Se taie blatul in 3 parti egale. Se insiropeaza prima parte de blat, se pune un strat de crema, un strat de fructe, apoi urmatorul blat si se repeta procedura, ultimul strat fiind unul de crema. Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.