Tort de ciocolată cu bomboane

Mulţumim Cristina nedelcu dion carnasebeş pentru această delicioasă prăjitură!
Ingrediente
Pentru blat 10 linguri faina 10 oua 10 linguri de zahar 1 praf de copt zeama de la o lamaie cacao 1 praf de sare
6 oua
250 gr zahar
3 linguri cacao
300 gr unt
apa si zahar cat pentru a unge foile de blat
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma cu un praf de sare,dupa care se pune si zaharul. Separat,se mixeaza galbenusurile cu cacaoa si cu faina amestecata cu praful de copt stins cu zeama de lamaie dupa care se pun in compozitia de albusuri.se coace la cuptorul pre incalzit timp de 40 de minute,se scoate se lasa la racit ,si apoi se taie 3 foi dupa care se insiropeaza cu siropul de apa si zahar.
Pentru crema se mixeaza ouale cu zaharul,dupa care se pun pe baie de aburi.Cand crema devine lipicioasa, se adauga si cacaoa si se lasa sa se raceasca.Se incorporeaza apoi in crema racita,untul batut spuma.Se unge fiecare blat cu crema,se imbraca si tortul cu crema ramasa si se orneaza cu bombonelele de diferite culori dupa imaginatie pentru ornament.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.