Tort de clătite cu zmeură

Tort de clatite jpeg

Ciobanu Roxana, din loc. Falticeni - Jud. Suceava, ne-a trimis această reţetă deosebită. Mulţumim, Roxana. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

Pentru clătite: 3 oua 3 linguri zahăr 1 lingură unt 1 cană apă minerală (cana de 250 ml) 1 cană lapte 1 linguriţă cu vârf praf de copt 2 pliculeţe zahăr vanilat 20 linguri făină ulei pentru uns tigaia

360 ml frişca lichidă

2 linguri zahăr pudră

1 plic ness, opţional

200 g zmeură congelată

40 ml frişcă lichidă

60 g ciocolată cu lapte

Mod de preparare:

Într-un bol mixăm ouăle împreună cu zahărul şi untul până obţinem o spumă. Adaugăm apa minerală, laptele, praful de copt şi le amestecăm uşor cu un tel. Punem zahărul vanilat, apoi încorporăm făina treptat. Încingem o tigaie antiaderentă, o ungem cu ulei şi punem câte un polonic din compoziţie. O învârtim în aşa fel încât să se întindă uniform pe suprafaţa întregii tigăi. Rumenim clătitele frumos pe ambele părţi. La fel procedăm cu toate. Este important să ungem tigaia înainte să punem fiecare clătita la făcut. Le scoatem pe un platou şi le lasam să se răcească.

Punem frişca lichidă, rece, într-un bol şi o mixăm la viteza potrivită până se îngroaşă, dar nu de tot. Adăugăm zahărul pudră, ness-ul şi mai mixăm puţin. Aveţi grijă să nu se transforme în unt.

Pe un platou aşezăm o clătită, o ungem cu cremă, punem câteva bucaţi de zmeură. Continuăm acest proces până terminăm toată crema şi toate clătitele.

Pentru glazură. Într-o cratiţă cu fundul mai gros punem ciocolata ruptă bucăţele, frişca lichidă şi punem pe foc. Amestecăm până se topeşte ciocolata. Luăm cratiţa de pe foc şi, cu ajutorul unei linguri, punem uşor glazura peste tort.

Dam la frigider măcar o oră. Decorăm cu zmeură şi este gata pentru servit.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestor.