Tort de sărbătoare

20171108 064231 001 jpeg

Pentru masa de Revelion, prepară acest tort de sărbătoare după reţeta doamnei Lubiţa Iancu.

De ce ai nevoie pentru tort

Pentru blat

350 g biscuiţi de cacao

100 g unt

Pentru cremă

500 g mascarpone

170 g ciocolată albă

150 ml lichior de mentă

200 ml frişcă lichidă

10 g gelatină

Pentru glazură

100 g ciocolată neagră

3 linguri lapte

Cum se prepară tortul

Pisezi biscuiţii în robot, adaugi untul topit, omogenizezi şi răstorni blatul în forma de tort. Presezi şi îl dai la frigider.

Pentru cremă, topeşti ciocolata pe baie de aburi, torni lichiorul, amesteci bine, dai vasul deoparte şi încorporezi gelatina, preparată conform indicaţiilor de pe pachet. O laşi la răcit. Separat, amesteci brânza cu frişca şi cu amestecul de ciocolată, turnate în fir subţire, omogenizezi şi răstorni crema peste blat. Nivelezi şi dai tortul la frigider câteva ore ca să se întărească.

Scoţi inelul de la formă, trecând uşor vârful unui cuţit de jur împrejurul tortului, şi îl aşezi pe un platou.

Pentru glazură, topesti ciocolata pe baie de aburi împreună cu laptele. Amesteci bine şi decorezi tortul după imaginaţie, apoi îl dai la rece.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg