Tort de sărbătoare

Pentru masa de Revelion, prepară acest tort de sărbătoare după reţeta doamnei Lubiţa Iancu.
De ce ai nevoie pentru tort
Pentru blat
350 g biscuiţi de cacao
100 g unt
Pentru cremă
500 g mascarpone
170 g ciocolată albă
150 ml lichior de mentă
200 ml frişcă lichidă
10 g gelatină
Pentru glazură
100 g ciocolată neagră
3 linguri lapte
Cum se prepară tortul
Pisezi biscuiţii în robot, adaugi untul topit, omogenizezi şi răstorni blatul în forma de tort. Presezi şi îl dai la frigider.
Pentru cremă, topeşti ciocolata pe baie de aburi, torni lichiorul, amesteci bine, dai vasul deoparte şi încorporezi gelatina, preparată conform indicaţiilor de pe pachet. O laşi la răcit. Separat, amesteci brânza cu frişca şi cu amestecul de ciocolată, turnate în fir subţire, omogenizezi şi răstorni crema peste blat. Nivelezi şi dai tortul la frigider câteva ore ca să se întărească.
Scoţi inelul de la formă, trecând uşor vârful unui cuţit de jur împrejurul tortului, şi îl aşezi pe un platou.
Pentru glazură, topesti ciocolata pe baie de aburi împreună cu laptele. Amesteci bine şi decorezi tortul după imaginaţie, apoi îl dai la rece.