Tort de sărbătoare

20171108 064231 001 jpeg

Pentru masa de Revelion, prepară acest tort de sărbătoare după reţeta doamnei Lubiţa Iancu.

De ce ai nevoie pentru tort

Pentru blat

350 g biscuiţi de cacao

100 g unt

Pentru cremă

500 g mascarpone

170 g ciocolată albă

150 ml lichior de mentă

200 ml frişcă lichidă

10 g gelatină

Pentru glazură

100 g ciocolată neagră

3 linguri lapte

Cum se prepară tortul

Pisezi biscuiţii în robot, adaugi untul topit, omogenizezi şi răstorni blatul în forma de tort. Presezi şi îl dai la frigider.

Pentru cremă, topeşti ciocolata pe baie de aburi, torni lichiorul, amesteci bine, dai vasul deoparte şi încorporezi gelatina, preparată conform indicaţiilor de pe pachet. O laşi la răcit. Separat, amesteci brânza cu frişca şi cu amestecul de ciocolată, turnate în fir subţire, omogenizezi şi răstorni crema peste blat. Nivelezi şi dai tortul la frigider câteva ore ca să se întărească.

Scoţi inelul de la formă, trecând uşor vârful unui cuţit de jur împrejurul tortului, şi îl aşezi pe un platou.

Pentru glazură, topesti ciocolata pe baie de aburi împreună cu laptele. Amesteci bine şi decorezi tortul după imaginaţie, apoi îl dai la rece.