Tort delicat

Tort jpeg

Această reţetă de tort delicios ne-a trimis-o cititoarea noastră Felicia Vanea, din Bucureşti. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

5 ouă 175 g unt 250 g zahăr pudră 150 g făină 1 praf de sare 1 pachet praf de copt 50 g cacao

Pentru crema de ciocolată amăruie:

300 g ciocolată amăruie

200 g frişcă nebătută

30 g unt

Pentru crema de ness:

450 ml frişcă lichidă îndulcită

2 pliculeţe de ness

1 conservă de mandarine

2 pliculeţe de jeleu rosu

frişcă bătută

Mod de preparare:

Baţi cu mixerul la viteză mare untul şi zahărul pudră până când amestecul devine omogen şi pufos. Adaugi praful de sare şi ouăle unul câte unul, mixând continuu. Pui făina amestecată cu praful de copt şi cacaua şi mixezi 3 minute la viteză mică. Torni aluatul într-o tavă de tort tapetată şi o pui în cuptorul preîncălzit, circa 40 de minute. Pentru crema de ciocolată amăruie, încălzeşti pe foc mic frişca nebătută, adaugi ciocolata ruptă bucăţele şi untul. Amesteci bine până se topesc în frişcă, apoi pui crema într- un castron şi dai o oră la frigider. Pentru crema de ness, baţi frişca şi o amesteci cu nessul. O dai la congelator o jumătate de oră.

Asamblezi prăjitura astfel: pui blatul, crema de ciocolată amăruie, crema de ness, mandarinele, pudrezi cu cacao, dacă vrei, apoi adaugi jeleul roşu, preparat conform instrucţiunilor de pe pachet şi faci bumbişori din frişcă. Dai 4-5 ore la frigider. Este o prăjitură deosebit de delicioasă.