Tort Diplomat

Mulţumim Elenei Zaharia din Bucureşti pentru această reţetă!
Ingrediente
2-3 kiwi 1 cutie compot de ananas 1 portocală 500 ml frişcă lichidă 2 plicuri gelatină 1 pachet pişcoturi
5 gălbenuşuri
200 g zahăr tos
500 ml lapte
1 plic budincă de vanilie
1 esenţă de lămâie (opţional)
Mod de preparare
Amesteci cu telul toate ingredientele pentru cremă, pui compoziţia pe baie de aburi, laşi până se îngroaşă şi o dai la rece. Între timp, mixezi frişca şi adaugi în crema răcită gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe plic. Cureţi fructele şi le tai bucăţi mici. Foloseşti pentru asamblarea tortului o formă cu pereţi detaşabili (sau o cratiţă mai înaltă şi pui în interiorul ei folie alimentară). Aşezi un strat de pişcoturi pe marginea formei, torni o parte din cremă şi pui bucăţele de fructe. Torni crema rămasă şi acoperi cu un strat de pişcoturi. Dai tortul la frigider 2-3 ore şi îl decorezi după preferinţe, înainte de servire.