Tort Diplomat

Tort Diplomat jpeg

Mulţumim Vlad Adrian Lukacs, din Răşinari pentru delicioasa reţetă de tort diplomat. ne bucurăm foarte mult că ai ales să împarţi cu noi secretele preparării lui!

Ingrediente pentru tort diplomat

Pentru blat 7 ouă 6 linguri zahăr tos 6 linguri ulei 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat 8 linguri făină zeamă de lămâie

1 l frişcă lichidă

1 plic gelatină  1 iaurt cu fructe

fructe (portocale, ananas, struguri)

250 ml apă

esenţă de vanilie

5 linguri zahăr

fructe

frişcă

2 plicuri gelatină roşie

Modul de preparare al reţetei de tort diplomat

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le baţi spumă, pui zahărul şi mixezi până se topeşte. Adaugi zahărul vanilat, uleiul, gălbenuşurile şi praful de copt (stins în

puţină zeamă de lămâie). Torni făina în ploaie şi amesteci bine. Pui compoziţia într-o tavă tapetată, apoi dai la cuptorul preîncălzit 15-20 de minute. Pentru sirop: laşi apa cu zahărul să se topească şi adaugi esenţa de vanilie.

Între timp, mixezi frişca, pui iaurtul şi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe plic. Încorporezi fructele tăiate cubuleţe şi dai la frigider 30 de minute. Tai blatul după ce s-a răcit în trei părţi. Aşezi pe o tavă prima parte, o însiropezi şi adaugi un strat de frişcă cu fructe. Pui cel de-al doilea blat, îl însiropezi, acoperi cu cremă şi

aşezi ultima felie. Îmbraci tortul diplomat cu frişcă, apoi decorezi cu fructe şi gelatină roşie după preferinţe. Îl dai la frigider cel puţin 2 ore înainte de servire.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.