Tort diplomat

tort diplomat jpeg

Această reţetă am primit-o de la cititoarea noastră Maciuca Felicia. Vă mulţumim. Nu uitaţi că aşteptăm în continuare reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

400 g de piscoturi 3 portocale 2-3 fructe de kiwi 500 ml de lapte 500 ml frisca lichida o conserva de ananas cu tot cu suc 180 gr zahar 5 galbenusuri 2 linguri de amidon 20 g de gelatina

Mod de preparare:

Gelatina se hidratează pentru 10 minute în puţină apă călduţa.

Într-un vas se amesteca gălbenuşurile, zahărul, laptele şi amidonul. Amestecul se pune pe foc mic amestecând continu până se îngroaşă. Se lasă să se răcescă acoperind cu o folie alimentară pentru a nu face crustă.

Frişca se bate spumă, apoi se incorporează folosind mixerul, gelatina şi crema de lapte. Într-un castronel se scurge zeama de la compotul de ananas.

Se îmbracă o formă de tort cu pereţii detaşabili cu folie alimentară şi fiecare pişcot se înmoaie pentru câteva secunde în zeama de compot, apoi se aşază în picioare îmbrăcând pereţii tăvii.

Fructele se taie bucăţi potrivite şi în tava se pun straturi de crema alternând cu straturi de fructe. Se dă la rece pentru minim 6-8 ore.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.