Tort iepuraş

tort ursulet jpeg

Mulţumim Gina Georgeta Deuşan din judeţul Cluj pentru această reţetă potrivită pentru sfintele sărbători de Paşte.

Ingrediente

16 oua 16 linguri zahar 16 linguri faina 1 praf de copt 1 praf de sare

2 budinci de ciocolata

2 pachete de unt

400 gr zahar

800 de ml de lapte

200 ml de apa

100 gr zahar

o esenta rom

putina frisca la tub

3 bomboane /visine din compot.

Preparare

16 albusuri se bat spuma cu praful de sare ,se adauga pe rand zahar si se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu praful de copt,se toarna peste albusuri si pe rand ,cate o lingura de faina amestecand usor. Se impart in 2 forme rotunde ,unse si tapetate si se coc la foc potrivit 35-40 min,facand testul scobitorii;creci se taie un blat pe unul sau 2 locuri dupa preferinta,iar celalalt blat se taie astfel in cat pe mijloc sa ramana forma unui papion,iar pe margini 2 în formă ovală care o sa tina loc de urechi ale iepurasului .

Se prepara siropul fierband ingredientele si lansand ul la racit -se prepara budinca conform instructiunilor ,dar folosind doar 800 ml lapte iar cand este rece se amesteca cu untul Se insiropeaza blatul rotund ,urechiile si papionul,se ung toate cu crema si se aseaza la fel ca in fotografie ;se unge si pe deasupra tortul ,in loc de ochi si nas se pun bomboane/visine ,gura ,mustatiile si putin puf se vor face din frisca .

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.