Tort în două culori

Doamnei Cătălin Gabriela-Cristina din Fundulea, judeţul Călăraşi îi place să-şi răsfeţe familia cu dulciuri care mai de care mai interesante. Nouă ne-a trimis reţeta ei de tort în două culori.
De ce ai nevoie
Pentru blatul alb:
5 ouă
5 linguri zahăr
5 linguri făină
2 linguri ulei
1 praf sare
Pentru blatul negru:
5 ouă
5 linguri zahăr
5 linguri făină
2 linguri ulei
1 praf sare
2 linguri cacao
Pentru creme:
2 plicuri cremă vanilie
2 plicuri cremă ciocolată
1 litru lapte
Cum se prepară
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu praful de sare şi zahărul. Gălbenuşurile se amestecă cu uleiul şi se pun peste albuşuri. Făina se cerne şi se încorporează treptat în compoziţie.
Pentru blatul negru se adaugă şi cacaua.
Blaturile se baga, separat, în cuptorul preîncalzit pentru 40 de minute.
Cât timp blaturile se răcesc, se pregătesc cremele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Se asambleaza tortul, alternand blaturile şi cremele.Se ornează cu cele 2 creme.