Tort Lambada

Mulţumim Elisabeta Gligor pentru această reţetă care ne urează bun venit într-o primăvară mult aşteptată!
Ingrediente
Pentru blatul galben
8 oua 8 linguri de zahar 8 linguri de faina 1 praf de copt
Pentru blatul alb
10 albuşuri
10 linguri zahar
5 linguri faina
10 linguri nuca macinata
50 g ciocolata taiata
Pentru cremă
900 ml lapte
2 budunci de caramel
10 linguri zahar
500 g margarina
bombonele pentru ornat
Mod de preparare
Prima data amestecam faina toata intr-un bol cu praful de copt,se face blatul se separa 4 oua, se bat albusurile cu putin sare ,se adauga treptat zaharul se bate pina bezeaua este tare. Se adauga galbenusurile si faina masurata cu lingura. Se amesteca cu grija de jos in sus,se tapeteaza o forma rotunda cu hirtie de copt se pune compozitia. Se baga la cuptorul incalzit la 180 grade C pina este gata şi incerci cu scobitoarea. Cind este gata lasi la racit ,asa faci si cel al doilea blat galben.
Pentru blatul alb se bat albusurile cu putina sare si se adauga treptat cele 10 linguri zahar. Se bate pina bezeaua este tare. Adaugi faina, nuca si ciocolata se amesteca cu grija. Se pune la copt pina este gata şi se lasa la racit.
Pentru cremă se pun 700 ml lapte la fiert. Separat se amesteca cele 20 0ml lapte rece cu zaharul si praful de budinca. Cind fierbe laptele se pune compozitia se lasa la fiert si amesteci cu batatorul sa nu se prinda. Cind este gata lasi bine sa se raceasca. Se freaca margarina spuma cu mixerul se adauga treptat budinca pina este gata. Se pune un blat galben pe o tava de tort se pune crema se in parte sa ramina si pentru uns tortul ,se pune blatul alb se pune crema si cel al treilea blat se unge tot tortul cu crema ramasa. Se orneaza cu bombonele dupa preferinta ,se pune la frigider pina a doua zi.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.