Tort Lambada

tort lambada jpeg

Mulţumim Elisabeta Gligor pentru această reţetă care ne urează bun venit într-o primăvară mult aşteptată!

Ingrediente

Pentru blatul galben

8 oua 8 linguri de zahar 8 linguri de faina 1 praf de copt

Pentru blatul alb

10 albuşuri

10 linguri zahar

5 linguri faina

10 linguri nuca macinata

50 g ciocolata taiata

Pentru cremă

900 ml lapte

2 budunci de caramel

10 linguri zahar

500 g margarina

bombonele pentru ornat

Mod de preparare

Prima data amestecam faina toata intr-un bol cu praful de copt,se face blatul se separa 4 oua, se bat albusurile cu putin sare ,se adauga treptat zaharul se bate pina bezeaua este tare. Se adauga galbenusurile si faina masurata cu lingura. Se amesteca cu grija de jos in sus,se tapeteaza o forma rotunda cu hirtie de copt se pune compozitia. Se baga la cuptorul incalzit la 180 grade C pina este gata şi incerci cu scobitoarea. Cind este gata lasi la racit ,asa faci si cel al doilea blat galben.

Pentru blatul alb se bat albusurile cu putina sare si se adauga treptat cele 10 linguri zahar. Se bate pina bezeaua este tare. Adaugi faina, nuca si ciocolata se amesteca cu grija. Se pune la copt pina este gata şi se lasa la racit.

Pentru cremă se pun 700 ml lapte la fiert. Separat se amesteca cele 20 0ml lapte rece cu zaharul si praful de budinca. Cind fierbe laptele se pune compozitia se lasa la fiert si amesteci cu batatorul sa nu se prinda. Cind este gata lasi bine sa se raceasca. Se freaca margarina spuma cu mixerul se adauga treptat budinca pina este gata. Se pune un blat galben pe o tava de tort se pune crema se in parte sa ramina si pentru uns tortul ,se pune blatul alb se pune crema si cel al treilea blat se unge tot tortul cu crema ramasa. Se orneaza cu bombonele dupa preferinta ,se pune la frigider pina a doua zi.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.