Tort multicolor

Tort jpeg

Această reţetă am primit-o de la cititoarea noastră Iulia Chira din Comuna Ilia, judeţul Hunedoara. Mulţumim! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

Blat maro: 5 ouă 5 linguri zahăr 4 linguri făină 2 linguri cacao 1 linguriţă praf copt

5 linguri zahăr

5 linguri făină

5 ouă

praf copt

2 ouă

2 linguri zahăr

2 linguri făină

1 lingură cacao

1 plic budincă

frişcă

300 ml lapte

5 linguri zahăr

200 ml frişcă lichidă

400 ml frişcă lichidă

400 g ciocolată Glazura

100 g ciocolată amăruie

20 g unt

Glazura:

100 g ciocolată amăruie

20 g unt

Mod de preparare:

Pentru blatul maro baţi albuşurile, pui zahărul, gălbenuşurile, făina, praful de copt. Coci în tavă rotundă la foc potrivit. Pentru cel galben baţi albuşurile, pui zahărul, gălbenuşurile şi făina cu praful de copt. Coci la foc potrivit. Rulezi blatul fierbinte într-un prosop şi-l laşi la răcit. Pentru foaie baţi albuşurile, pui zahărul, gălbenuşurile şi făina cu cacaua. Coci la foc potrivit. Crema de frişcă: fierbi laptele, zahărul şi praful de budincă. Laşi la răcit. Baţi frişca şi amesteci cu budinca rece. Pentru crema de ciocolată ţii pe foc frişca şi ciocolata până se topeşte ciocolata. Laşi la răcit 2-3 ore. Mixezi până se omogenizează. Glazura: topeşti ciocolata cu untul. Asamblare: tai în două blatul maro. Pui pe prima foaie 1/2 din crema de frişcă. Derulezi blatul galben şi întinzi 3/4 din crema de ciocolată, tai 4 fâşii, le rulezi, le pui peste crema de frişcă şi pui a doua foaie maro cu crema de frişcă. Ungi cu restul de cremă de ciocolată, rulezi şi tai felii, pe care le aşezi pe lateral. Torni glazura.