Tort multicolor
Această reţetă am primit-o de la cititoarea noastră Iulia Chira din Comuna Ilia, judeţul Hunedoara. Mulţumim! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!
Ingrediente:
Blat maro: 5 ouă 5 linguri zahăr 4 linguri făină 2 linguri cacao 1 linguriţă praf copt
5 linguri zahăr
5 linguri făină
5 ouă
praf copt
2 ouă
2 linguri zahăr
2 linguri făină
1 lingură cacao
1 plic budincă
frişcă
300 ml lapte
5 linguri zahăr
200 ml frişcă lichidă
400 ml frişcă lichidă
400 g ciocolată Glazura
100 g ciocolată amăruie
20 g unt
Glazura:
100 g ciocolată amăruie
20 g unt
Mod de preparare:
Pentru blatul maro baţi albuşurile, pui zahărul, gălbenuşurile, făina, praful de copt. Coci în tavă rotundă la foc potrivit. Pentru cel galben baţi albuşurile, pui zahărul, gălbenuşurile şi făina cu praful de copt. Coci la foc potrivit. Rulezi blatul fierbinte într-un prosop şi-l laşi la răcit. Pentru foaie baţi albuşurile, pui zahărul, gălbenuşurile şi făina cu cacaua. Coci la foc potrivit. Crema de frişcă: fierbi laptele, zahărul şi praful de budincă. Laşi la răcit. Baţi frişca şi amesteci cu budinca rece. Pentru crema de ciocolată ţii pe foc frişca şi ciocolata până se topeşte ciocolata. Laşi la răcit 2-3 ore. Mixezi până se omogenizează. Glazura: topeşti ciocolata cu untul. Asamblare: tai în două blatul maro. Pui pe prima foaie 1/2 din crema de frişcă. Derulezi blatul galben şi întinzi 3/4 din crema de ciocolată, tai 4 fâşii, le rulezi, le pui peste crema de frişcă şi pui a doua foaie maro cu crema de frişcă. Ungi cu restul de cremă de ciocolată, rulezi şi tai felii, pe care le aşezi pe lateral. Torni glazura.