Tort profiterol

Îi mulţumim lui Vlad-Adrian Lukacs din Sibiu pentru această reţetă!
Ingrediente
Pentru profiterol 150 ml apă 100 g făină 100 ml ulei 3 ouă sare 400 ml lapte 1 budincă de ciocolată
6 ouă
6 linguri zahăr
50 ml ulei
1 praf de copt
1 zahăr vanilat
cacao
6 linguri făină
2 linguri zeamă de lămâie
1 l frişcă lichidă
300 g ciocolată amăruie
1 gelatină alimentară
200 g ciocolată amăruie
150 ml frişcă lichidă
200 ml apă
75 g zahăr
1 esenţă de rom
250 g căpşuni
Mod de preparare
Profiterol: pui pe foc apa, uleiul şi sarea. Când începe să fiarbă, adaugi făina, amestecând, până devine ca un aluat şi dai deoparte. Încorporezi ouăle, pe rând. Aşezi aluatul, cu ajutorul unul poş, pe o tavă şi dai la cuptor. Prepari budinca şi umpli cu ea cojile de profiterol.
Blat: baţi albuşurile spumă cu jumătate din zahăr, iar gălbenuşurile cu cealaltă jumătate şi cu ulei şi le combini. Amesteci praful de copt stins cu zeama de lămâie, zahărul vanilat şi cacaua. Încorporezi făina şi dai la cuptor 25 de minute. Tai blatul răcit în trei. Baţi frişca şi topeşti pe baie de aburi ciocolata. Adaugi gelatina, încorporezi ciocolata topită şi răcită.
Glazură: topeşti pe baie de aburi ciocolata şi o combini cu frişca lichidă. Sirop: Fierbi apa cu zahărul, dai deoparte şi adaugi esenţa. Asamblare: însiropezi primul strat şi întinzi o parte din cremă, apoi profiterolul şi puţină cremă. Aşezi al doilea blat însiropat şi îl dai cu cremă. Pui ultimul strat, îl însiropezi, îmbraci tortul în glazură şi decorezi.