Tort Raffaello

DSC04030 jpeg

Irina Ionela Ungureanu din Râmnicu Vâlcea ne-a surprins plăcut cu o reţetă delicioasă a unui tort pe care l-a pregătit de ziua bebeluşei sale.

Ingrediente blat

8 albuşuri 400 g zahăr 200 g nucă cocos 150 g făină 1 plic praf de copt

Ingrediente cremă

8 gălbenuşuri

150 g zaăar

2 budinci cu gust de vanilie

700 ml lapte

250 g margarină la pachet

100 g zahăr pudră

Preparare blat

Albusurile se bat spuma cu zaharul. Se adauga nuca de cocos, faina in care amestecam praful de copt. Compozitia rezultata se toarna in forma de tort detasabila cu diametrul de 26 cm captusita cu hartie de copt sau in tava normala cu dimensiunea de 30×40 cm. Se da forma la cutorul preincalzit unde se coace. Se face proba cu scobitoarea si cand nu se mai prinde de scobitoare compozitia se scoate de la cuptor. Se lasa la racit.

Preparare crema

Intr-un vas punem cele 8 galbenusuri, budincile, zaharul si se adauga treptat laptele rece. Se pune la fiert pana se ingroase. Se lasa la racit si intre timp se freaca untul cu 100 g zahar pudra spuma. Cand crema este complet rece se adauga untul spumat si amestecam pana la omogenizare.

Asamblare

Indepartam hartia de copt din forma, asezam inapoi blatul si deasupra turnam crema dupa care dam forma la rece pentru 1 ora. Deasupra putem glasa cu ciocolata sau putem presara doar nuca de cocos, partea cu ornatul va las pe fiecare sa alegeti ce va convine. Eu am ales varianta glazura ciocolata si decor bomboane Raffaello pe care le-am facut in felul urmator:

Bomboane Raffaello

200 g lapte praf

200 g unt

200 g zahar pudra

200 g nuca de cocos

2 fiole vanilie

200 g migdale

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.