Tort răsturnat cu ananas

Mulţumim Luminiţei Mitru din Bucureşti pentru această reţetă în versuri!
Ingrediente
160 g zahăr brun 50 g unt 7-8 rondele de ananas 7-8 cireşe confiate
6 ouă
6 linguri zahăr brun
6 linguri făină
Mod de preparare
Pentru tortul răsturnat/Ai nevoie de un „pat“./Un pat dulce, bun şi gras,/Din rondele de-ananas/ Călite uşor, uşor/Cu zahăr brun şi untişor./Şi mai pui dacă se poate/8 cireşe confiate./După ce le-ai perpelit/Le pui deoparte, la răcit. Urmează blatul de tort: Pentru cât de cât confort/Separi cele 6 ouă,/Având grijă, pe din două./Pui albuşul la albuş/Gălbenuş la gălbenuş./Pui arome, că se impun,/Şi 6 linguri zahăr brun/Peste albuşurile separate/Cu mixerul amestecate/La-nceput încetişor/Şi apoi cu mai mult spor!/Albuşurile le baţi spumă/Până seamănă cu o brumă/Proaspăt căzută pe casă/Când e vremea friguroasă.Spuma aceasta de albuşuri/O combini cu gălbenuşuri/Şi apoi uşor, uşor/Presari făina ca un nor!/Amesteci cu grijă în vas/Şi torni în tavă, peste ananas. În cuptorul încins iute/Tava stă 40 minute./Şi după ce s-a răcit/Tortul astfel pregătit/Se răstoarnă pe un platou/Şi se poate da... cadou!/Sau se răstoarnă pe-o farfurie/Să-l mănânci... cu bucurie!