Tort trio mousse

tort trio mousse jpeg

Mulţumim Gabrielei Cir din Bucureşti pentru această reţetă!

Ingrediente

Pentru blat 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri făină 1-2 linguri ulei 1 plic praf de copt 1 lingură cacao 1 lingură esenţă de rom

200 g ciocolată albă (sau neagră)

70 ml lapte rece

1 lingură gelatină granulată

100 ml frişcă lichidă

200 ml frişcă solidă

200 g ciocolată amăruie

200 ml frişcă lichidă

30 g miere

vişine

fulgi de migdale

Mod de preparare

Baţi spumă albuşurile, adaugi zahărul şi mixezi până se topeşte. Separat, amesteci gălbenuşurile cu uleiul şi esenţa de rom. Combini cele două compoziţii şi adaugi ingredientele uscate: făina, praful de copt şi cacaua. Amesteci bine şi bagi la cuptor, 20 de minute, într-o tavă cu pereţi detaşabili. Combini ciocolata cu frişca lichidă şi o pui pe baie de aburi, până se topeşte. Gelatina o înmoi în laptele rece. Iei de pe foc crema rezultată, îi adaugi gelatina şi frişca solidă şi o laşi să se răcească 60 de minute. Faci glazura din ciocolata amăruie, topită pe baie de aburi, la care adaugi frişca şi mierea. Când s-a răcit, tai în trei blatul de tort, ungi fiecare parte cu crema obţinută, apoi glazurezi ultimul strat şi marginile. Decorezi cu vişine şi migdale.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg