Tort trio mousse

tort trio mousse jpeg

Mulţumim Gabrielei Cir din Bucureşti pentru această reţetă!

Ingrediente

Pentru blat 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri făină 1-2 linguri ulei 1 plic praf de copt 1 lingură cacao 1 lingură esenţă de rom

200 g ciocolată albă (sau neagră)

70 ml lapte rece

1 lingură gelatină granulată

100 ml frişcă lichidă

200 ml frişcă solidă

200 g ciocolată amăruie

200 ml frişcă lichidă

30 g miere

vişine

fulgi de migdale

Mod de preparare

Baţi spumă albuşurile, adaugi zahărul şi mixezi până se topeşte. Separat, amesteci gălbenuşurile cu uleiul şi esenţa de rom. Combini cele două compoziţii şi adaugi ingredientele uscate: făina, praful de copt şi cacaua. Amesteci bine şi bagi la cuptor, 20 de minute, într-o tavă cu pereţi detaşabili. Combini ciocolata cu frişca lichidă şi o pui pe baie de aburi, până se topeşte. Gelatina o înmoi în laptele rece. Iei de pe foc crema rezultată, îi adaugi gelatina şi frişca solidă şi o laşi să se răcească 60 de minute. Faci glazura din ciocolata amăruie, topită pe baie de aburi, la care adaugi frişca şi mierea. Când s-a răcit, tai în trei blatul de tort, ungi fiecare parte cu crema obţinută, apoi glazurezi ultimul strat şi marginile. Decorezi cu vişine şi migdale.