Tort trio mousse

Mulţumim Gabrielei Cir din Bucureşti pentru această reţetă!
Ingrediente
Pentru blat 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri făină 1-2 linguri ulei 1 plic praf de copt 1 lingură cacao 1 lingură esenţă de rom
200 g ciocolată albă (sau neagră)
70 ml lapte rece
1 lingură gelatină granulată
100 ml frişcă lichidă
200 ml frişcă solidă
200 g ciocolată amăruie
200 ml frişcă lichidă
30 g miere
vişine
fulgi de migdale
Mod de preparare
Baţi spumă albuşurile, adaugi zahărul şi mixezi până se topeşte. Separat, amesteci gălbenuşurile cu uleiul şi esenţa de rom. Combini cele două compoziţii şi adaugi ingredientele uscate: făina, praful de copt şi cacaua. Amesteci bine şi bagi la cuptor, 20 de minute, într-o tavă cu pereţi detaşabili. Combini ciocolata cu frişca lichidă şi o pui pe baie de aburi, până se topeşte. Gelatina o înmoi în laptele rece. Iei de pe foc crema rezultată, îi adaugi gelatina şi frişca solidă şi o laşi să se răcească 60 de minute. Faci glazura din ciocolata amăruie, topită pe baie de aburi, la care adaugi frişca şi mierea. Când s-a răcit, tai în trei blatul de tort, ungi fiecare parte cu crema obţinută, apoi glazurezi ultimul strat şi marginile. Decorezi cu vişine şi migdale.