Tortellini cu carne şi parmezan

tortellini cu carne si parmezan jpeg

Mulţumim Elenei harabagiu din Râmnicu Sărat pentru această reţetă!

Ingrediente

Pentru aluat 2 oua mari 200 g faina sare 1 lingurita busuioc uscat 1 lingurita oregano Pentru umplutura: 30 g prosciutto crudo 50 g mortadella 50 g parmezan 100 g muschi de porc nucsoara,boia de ardei dulce

Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam aluatul 20 de minute pe masa de lucru pe care am tapetat-o cu faina pana acesta devine elastic. Aluatul il dam prin masina pana acesta se intinde bine si devine subtire. Se poate intinde si cu sucitorul daca nu aveti masina.Peste aluatul intins punem o folie pentru a nu se usca pana facem umplutura.

Intai punem felia de 100 g de muschi de porc intr-o tigaie de teflon incinsa fara ulei si o frigem pe ambele parti cat sa devina alba,nu trebuie sa o lasam prea mult.Lasam apoi la racit.

Punem in robot prosciutto,mortadella,si felia de carne patrunsa putin.Le macinam bine,apoi adaugam parmezanul macinat, putina nucsoara si boia de ardei dulce.Amestecati cu mana,nu cu lingura pana la omogenizare.Umplutura trebuie sa fie destul de tare ca arome si gust,fiindca tortellini cedeaza putin din savoarea lor in supa in care vor fierbe,fara a pierde insa nimic.Taiem patratele cu laturile de cca 3 cm,exista si rotite care va asigura ca vor fi toate egale,insa farmecul sta in originalitate.Acoperim cu un nylon,apoi descoperim o parte din careuri si punem cate putina umplutura,avand grija sa nu exageram,pentru a nu ingreuna inchiderea.

.Indoim pentru a forma un triunghi si lipim prin presare usoara cu degetele mari si cele aratatoare.Il punem in jurul degetului aratator,ridicam in sus putin varful si lipim,asezand capatul drept peste cel stang,si presand putin cu degetul mare.Capatul drept,,trebuie inchis ca si cum am rasfoi o pagina.Ii punem la fiert in apa cu sare si putin ulei de masline 20 de minute, apoi ii scoatem ii presaram cu parmezan.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.