Tortuleţul vesel

tortulet vesel jpeg

Mulţumim Feliciei Vanea pentru această reţetă tocmai bună pentru prichindei.

Ingrediente Blat de pandispan: 3 oua 6 linguri zahar 2 linguri de ulei 6 linguri faina 1 varf cutit praf de copt 1 pliculet zahar vanilat

Crema de cacao:

200 g zahar pudra

250 g unt

4 linguri cacao

2 galbenusuri

esenta de rom

50 g nuca coapta in cuptor, dupa gust

Decor:

3-4 linguri frisca tare

fructe: felii de portocale, rondele de kiwi, capsuni, afine

fulgi de ciocolata alba

1 pliculet Tort Gelee

Mod de preparare

Pentru blat:

Separam ouale, galbenusurile le mixam cu 3 linguri de zahar pana devin cremoase, apoi adaugam uleiul, zaharul vanilat. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, cand s-au facut spuma adaugam celelalte 3 linguri de zahar si le mixam ca pt bezea. Amestecam cele doua compozitii si adaugam faina, praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma rotunda de tort, tapetata cu hartie de copt, si dam la cuptorul preincalzit, in jur de 20 minute, foc mediu.

Pentru crema:

Untul moale il mixam cu zaharul pana devine spumos spre tare, adaugam galbenusurile pe rand, apoi cacaua, esenta de rom si nuca coapta in cuptor, punem dupa gust, tocata marunt. Dam crema la frigider 2 ore, apoi blatul (pe care il taiem in 2 felii), punem prima felie, crema de cacao, apoi a doua felie de blat. Ungem tortul pe capac si de jur-imprejur cu frisca tare. Pe marginea tortului facem o bordura din felii de portocale, apoi din felii de kiwi, in mijloc capsuni si presaram apoi cu boabe de afine. Prindem fructele cu Tor Gelee, preparat conform instructiunilor de pe plic. De jur-imprejurul tortuletului, tapetam cu fulgi de ciocolata alba.