Trandafiri cu şuncă

5 0M DigitalCAM jpeg

Nu ai nevoie în bucătărie numai de ingrediente bune şi talent. Ai nevoie, uneori, şi de puţină imaginaţie. De acest „ingredient minune“ a dat dovadă şi cititoarea noastră Elisabeta Gligor, care ne-a trimis la redacţie această reţetă.

Ingrediente

500 ml lapte 3 gălbenuşuri 250 g margarină 25 g drojdie sare 250 g salam cu şuncă sau şuncă presată rotundă făină cât cuprinde 1 linguriţă zahăr

Mod de preparare

Se pune laptele la încălzit să fie călduţ. Se adaugă zahărul şi se zdrobeşte drojdia. Se lasă 10 minute, se pun gălbenuşurile, sare şi margarina. Se pune făină cât cuprinde, se frământă bine până se desprinde de pe vas, se pune la loc cald la crescut.

Se tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt, aluatul crescut se face suluri, se întinde cu sucitorul, se taie salamul felii şi apoi în 2, se pun câte 3 felii una lângă alta.

Se rulează cu grijă, se pun în picioare, se ung cu albuş bătut, se bagă la cuptorul încălzit la 200 grade cam 15-20minute, se scot, se pot servi atât calde cât şi reci.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.