Turtă dulce la tavă

Chiar dacă a trecut Crăciunul cu a lui turtă dulce tradiţională şi specifică, noi vă propunem o reţetă de turtă dulce la tavă, perfectă pentru acest sezon rece. Reţeta ne-a fost trimisă de Teodora Mihail din Braşov căreia îi mulţumim.
Ingrediente
2 căni mari zahăr ½ l apă sau lapte 1 ou 1 pahar ulei (200 ml) 1 lingură amoniu pentru prăjituri zeama de la 1 lămâie 1 linguriţă scorţişoară 500 g făină
Mod de preparare
Topeşti o cană de zahăr, adaugi jumătate de litru de apă sau lapte şi amesteci până s-au omogenizat. Laşi să se răcorească. Freci oul cu zahărul rămas până se topeşte. Pui amoniul peste care storci zeama de lămâie şi adaugi treptat uleiul şi scorţişoara, apoi zahărul topit amestecat cu laptele. Adaugi făina şi amesteci până obţii un aluat moale. Tapetezi o
tavă cu făină, torni compoziţia şi dai la cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii.
După ce scoţi prăjitura din cuptor o decorezi cu zahăr pudră şi o serveşti cu vin fiert.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.