Vinete umplute la cuptor

Îi mulţumim lui Nicolae Pană din Râmnicu Sărat pentru această reţetă de sezon.
Ingrediente 2 vinete 300 g carne tocată 1 ceapă 1 ardei 2 căţei de usturoi 2 linguri pastă de tomate 1 legătură pătrunjel 4 roşii mici ulei sare piper Opţional caşcaval smântână
Mod de preparare
Tai vinetele în două şi le scoţi miezul. Presari sare în cojile vinetelor pentru a elimina apa.
Toci ceapa şi usturoiul şi le pui la călit în câteva linguri de ulei încins. Când ceapa e călită, adaugi ardeiul tăiat mărunt. Laşi legumele 2-3 minute şi pui carnea tocată. După ce şi-a schimbat culoarea, adaugi şi miezul de la vinete. La final, pui pasta de tomate, pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust, mai laşi puţin şi iei de pe foc.
Scurgi vinetele de apă şi le umpli cu tocătură, peste care aşezi felii subţiri de roşii. Le pui într-o tavă şi dai la cuptor 30 de minute. Le serveşti calde, cu smântână sau caşcaval, după gust.