Zacuscă cu ghebe

Florentina Hij din Suceava a pregătit pentru familia ei zacuscă de ghebe. Am încercat şi noi şi suntem foarte încântaţi de ceea ce am obţinut. E rândul vostru acum.
Ingrediente
3 kg ghebe fierte 2 kg gogosari 2 kg ardei gras 2 kg ardei capia 2 kg ceapa 400g bulion 8oo ml ulei sare piper foi de dafin
Preparare
Coci gogosarii,ardeii capia si cei grasi ,apoi ii cureti de cotoare si seminte si ii dai prin masina de tocat.Dai prin masina si ghebele bine fierte si scurse de apa.Calesti ceapa tocata in ulei pana se inmoaie,adaugi ardeii ,gogosarii si lasi la fiert circa 20 de minute apoi adaugi si ghebele si fierbi in continuare.Spre sfarsitul fierberii adaugi pasta de tomate, sare ,piper si foi de dafin.
Zacusca este gata cand uleiul se ridica deasupra.Repartizezi zacusca fierbinte in borcane, le pui capace si le sterilizezi in cuptor circa 30 de minute apoi le pui intre paturi la caldura.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.