Zacuscă de peşte

21208872 1969351756667142 193906476 n jpeg

Pe lângă cea de vinete, zacusca de peşte este un deliciu. Noi vom încerca cu siguranţă reţeta domnului Daniel Albert Bertoni din Focşani.

Ai nevoie de

2 ½  kg macrou congelat

3 ½  kg gogoşari şi ardei kapia, copţi şi curăţaţi

1 kg ceapă

300 ml ulei

1 ½ l suc de roşii

2 l apă

200 ml oţet

5 foi de dafin

4 linguri cu zahăr/miere

sare

piper boabe

Cum se prepară

Cureţi peştele, îi tai capul şi coada, îl pui la fiert în apă cu sare şi cu oţet, îl desfaci în bucăţi, îi elimini oasele, apoi îl tai mărunt.

Toci ceapa, gogoşarii şi ardeii. Încingi uleiul, pui ceapa la călit, adaugi ardeii şi gogoşarii, boabe de piper şi foi de dafin, după gust. Ţii pe foc 20 de minute, amestecând din când în când şi stingi cu sucul de roşii. Fierbi la foc domol o oră până scade de jumate, iar uleiul se ridică la suprafaţă. Adaugi peştele şi mai laşi la foc molcom alte 40 de minute, iar cu 10 minute înainte adaugi zahărul sau mierea li potriveşti gustul de sare şi piper. După ce a scăzut bine, iar uleiul s-a ridicat deasupra pui zacusca în borcane sterilizate pe care le înfiletezi. Fierbi borcanele în apă 20 de minute şi le laşi să se răcească lent. Poţi păstra zacusca şi 2-3 ani.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg